perjantai 16. tammikuuta 2015

Mahdollisimman kivuttomasti lyhyestä pitkäksi!

Jokainen joka on joskus kasvattanut (oikeasti) lyhyistä hiuksista pitkät tietää kuinka tuskaa sellainen on. Varsinkin jos ja kun se lyhyt kampaus on leikattu erilaisin kerroksin ja viritelmin. Mutta ei hätää! Pahimmat kasvuvaiheet on vain kestettävä, mutta on olemassa joitakin keinoja, jotka tekee sen hieman siedettävämmäksi ;) Tässä joitakin vinkkejä, jotka olen bongannut netistä ja todennut tähän mennessä itse.

Vasemmalla kuva siitä mistä tavallaan lähdin liikkeelle. Tosiasiassa tukka oli vielä vähän lyhyempi ja kerrosleikatumpi siinä vaiheessa, kun päätin alkaa taas kasvattamaan. Tavoitteena olisi saada noin olkapääpituinen tukka ensi syksyksi ;)

Panta
Tukan ollessa jo vähän perus pixie'tä pidempi voi alkaa käyttämään pantaa. Pari kuukautta sitten sain jo suortuvat pysymään pannan alla ja näyttää suurimman osan ajasta siltä, että mulla olisi lyhyt polkka. Muotoiluun käytin vahaa ja hiuslakkaa, jotta sain tukan pysymään ylhäällä koko päivän. Pantana käytin mustaa leveähköä pantaa, jossa on pieniä piikkejä. Sileät pannat yms. viritelmät ei todellakaan olisi pysyneet mun päässä, mutta mulla onkin liukas hiuslaatu. Joka tapauksessa näin sai "tasoitettua" kaaosta ja naaman esiin kasvavan otsatukan takaa!

Otsatukan letitys yms.
"Vaihtoehto" pannalle on kasvavalla otsatukalla leikkiminen. Tämmä tosiaan auttaa myös siinä, että saa naaman esille tukan alta. Otsatukkaa voi pyöritellä, letittää, siihen voi lisätä erilaisia pinnejä jne.. Oma mielikuvitus on rajana! Itse käytin aika paljon tuota lettiä yhdessä vaiheessa.

Muotoilutuotteina toimivat tässä vaiheessa edelleen hiuslakka ja -vaha.




"Matti Nykäsestä" eroon
Takatukka. Se on ISO nounou. Valitettavasti jokaiselle pixiestä pitkäksi kasvattavalle raukalle käy näin: takatukka ja niska kasvaa nopeammin kuin mikään muu osa ja tulee erilliseksi palkiksi. Tähän mennessä multa on lyhennetty niskaa jo kaksi kertaa. Ensimmäisen kerran teki isäni ja toisella kerralla kampaaja, kun vedin polkaksi.

Takatukkaa ei kannata heti vedellä pois, kun sitä vähän ilmestyy. Se on aika turhaa hommaa.. Sen kyllä tietää sitten milloin siitä on päästävä eroon :D Tätä leikkelyprosessia voi pitkittää pannalla eli vetämällä muu tukka myös taaksepäin, jolloin koko pehko näyttää pidemmältä.. Joka tapauksessa tärkeä vaihe tämä Nykäsestä eroon pääseminen.

Polkka
Heti mahdollisuuden tullessa eli koko pehkon tarpeeksi kasvaessa kannattaa ihan suosiolla mennä kampaajalle luomaan jonkinlainen "malli". Itse leikkelin hyvin lyhyen polkan, joka pitenee vähän eteen. Niska ei ole koskaan ollut mulla näin lyhyt, mutta nopeastihan se kasvaa. Ja ennenkaikkea - näytän paljon paremmalta.

Polkkia on todella monenlaisia eli niillä voi leikitelläkin! Oma tavoite oli hyvältä näyttävä malli, jota on helppo kasvattaa eteenpäin eli en lähtenyt kauheasti kerrostamaan tai muuta sellaista. Tästä on hyvä jatkaa.


Tästä eteenpäin en oikeastaan aio muuta tehdä kuin välillä siistiä latvoja tasaisemmiksi. Kampaajan kanssa arvioitiin, että noin olkapääpituisiksi näiden pitäisi ehtiä kasvaa lokakuuhun mennessä. Aion myös hieman luvata itselleni, etten ala tylsäksi sen takia, että kasvatan tukkaa. Voin hyvin leikitellä kiharoilla yms., kun pituutta tulee enemmän. Ja itse asiassa leikittelin jo alkuvuodesta tälläkin pituudella, kuten tässä postauksessa näkyy.

Näillä vinkeillä mennään eteenpäin ja tsemppiä kaikille teille kanssakasvattajille! Pikkuhiljaa tämä projekti etenee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!