maanantai 11. huhtikuuta 2016

Talvivauva on parasta!

Hei kaikille!

Meidän elämään ei tällä hetkellä ihmeempiä kuulu. Aika menee pienestä pojasta huolehdittaessa, syömisessä (olin unohtanut kuinka paljon ruokaa tähän ruokavalioon kuuluu..) ja lenkkeilystä! Nautin oikeastaan aika täysillä tästä keväästä, sillä talvivauva on oikeasti ihan parasta. Perustelenpas teille, että miksi.

1. Ennen talvivauvan syntymää on pimeää ja valmistaudutaan jouluun. Ei ole mitään otollisempaa hetkeä "rakentaa pesää"! On niiiiin kivaa suunnitella yhteistä tulevaa aikaa ja sisustaa lastenhuonetta kynttilöiden valossa, tonttulakki päässä juoden glögiä ja syöden luvan kanssa suklaata maha pystyssä. Koko joulunodotusaika on jotenkin sellaista pehmeää ja kotoisaa ihanuutta.

2. Talvivauvan syntyessä ulkona on parhaimmassa tapauksessa kylmä - kuten meillä oli. Kun pakkasta on isosti niin saa hyvän syyn olla vauvan kanssa oikeasti kotona sängyssä halaillen ja tutustuen ihan rauhassa. Ulos kun ei pientä vauvaa voi viedä kovilla pakkasilla. Hyviä ulkoiluhetkiä ovat kaupoilla käynnit ja vieraiden näkeminen - jos jaksaa.

3. Kevään saapuessa talvivauva on jo sen ikäinen, että on helpompi ennakoida milloin hän syö ja milloin hän nukkuu. Tämä tarkoittaa ihania pidempiä kävelyretkiä ulkona, kun aurinko paistaa ja linnut laulaa! Energiaa tulee lisää, sillä vauva nukkuu todennäköisesti paremmin ja D-vitamiini oikein imeytyy auringosta kehoon! Mieletön ja iloinen fiilis. Lisäksi vauvalle ei tarvitse pukea niin paljon päälle ulkona ollessa (ainakaan meidän hikipeikolle). Ja jos oikein innostuu ja tuntee olonsa energiseksi niin voi lähteä äiti-vauva -jumppiin!

Lenkille lähdössä
4. Kesä saapuu ja talvivauva on noin puoli vuotta. Todella. Kiva. Juttu. Vauvan kanssa voi viettää
mahtavan kesän ilman pelkoa siitä, että nyt se tippuu veteen tai kaatuu. Se on sitten ensi vuoden kesän ongelma, kun talvivauva on 1,5 vuotias eli täysin aivoton, mutta jalat kantaa ;) Lisäksi voi shoppailla pienelle ihanuudelle vaikka mitä ihania kesävaatteita iik! (En oo yhtään innoissani.. heh)

5. Saa pukea vauvalle ihania pieniä vaatteita talvella (pienen pienet villapaidat ...) ja edelleenkin aika pieniä söpöjä vaatteita kesällä. Lisäksi vauva on talvella/alkukeväästä helppo pakata lämpimästi vaunuihin, kun vaunukoppa on vielä käytössä.

Jotenkin olen ollut supertyytyväinen tähän vauvan tulon ajoitukseen. Tokihan tämä olisi ollut ihanaa, vaikka R olisi syntynyt keskikesällä ja keksisin silloin varmasti siitäkin yhtä monta hyvää puolta, mutta tässä talvivauvan näkökulmasta ihanuuksia!

Ihanaa kevättä kaikille! Siellä jo selkeästi kukkii, sen tuntee allergikko nenässään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!