sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Vanha uusi elämänmuutos

Viime syksynä muutin elämäntapani. Olin silloin vielä töissä liikuntakeskuksen lapsiparkissa ja sain alennuksia liikuntajäsenyydestä. En ollut koskaan ennen hyödyntänyt kyseisiä alennuksia, sillä en ollut pitänyt itseäni kovin "urheilunhaluisena" ihmisenä.

Aloitin käymällä zumbassa kerran viikossa, "kertazumba" muuttui kahdeksi zumbaksi ja siitä säännölliseksi zumbaksi ja Power Bodyksi. Kokeilin myös mm. pilatesta, joogaa ja Power Corea. Lisäksi muutin ruokavalioni vähähiilihydraattiseksi ja lisäsin rasvaa ja proteiinia. Lopputuloksena sain ennen lihomani 8 kiloa pois ja palasin ns. "hyvänolonpainooni" -kehitys vain jatkui. Kunto kasvoi kohisten, kiinteydyin, lihasmassa kasvoi ja tulin iloisemmaksi ja hyvinvointisemmaksi -sekä fyysisesti että psyykkisesti.

Elin ennen typerässä uskossa, että liikunta väsyttää, enkä ehdi harrastaa sitä koulun ja muiden minulle tärkeiden asioiden vuoksi. Ymmärsin sen olevan täysin väärä käsitys. Elämässäni kävi päinvastoin ja sain enemmän energiaa. Huonoa ruokavaliotanikin puolustin stressillä ja jaksamisen puutteella -väärin!

Helmikuussa aloitin uuden asuntoni etsimisen ja ravasin paljon Helsingissä (parhaimmillaan 2-4x viikossa), jolloin en ihan oikeasti päässyt jumppaamaan kuten ennen. Lisäksi entisen paikkakuntani liikuntakeskus muutti aikatauluaan niin, ettei se sopinut arkeeni enää. Minua kiinnostavat jumpat olivat usein joko tosi aikaisin tai tosi myöhään tai täysin vääränä päivänä. Ennen kaikkea en kuitenkaan jaksanut ylppäreiden ja muuton ohella tehdä yhtään sen enempää..

Olen nyt asunut täällä virallisesti hieman yli kuukauden. Olen siis ollut yli kuukauden ilman liikuntapaikkaa johtuen parista syystä: muutto ja taloudellinen tilanne.

Mutta, hyviä uutisia! Olen saanut molemmat ongelmat pois alta ja aloitan huomenna paluun entiseen (parempaan) elämääni. On taas aika jättää tekosyyt pois. Minulla on aikaa, minulla on riittävästi rahaa. Tämän lisäksi ylppärit ovat virallisesti ohi (jes!!), joten pääsin stressisyömisestäkin eroon NYT.

Mitä tämä muutos pitää sisällään?

  • 2-3x jumppaa viikossa (ideaali olisi yksi aerobinen laji, yksi jooga ja yksi lihaskuntolaji)
  • 1-2x tunnin palauttavaa ja reipasta kävelylenkkiä viikossa (tää on varmaan se vaikein muutos)
  • syön taas vähähiilihydraattista ruokaa (paitsi treenipäivinä)
  • juon enemmän vihreää teetä (tekee todella hyvää elimistölle, poistaa kuona-aineita ja kiihdyttää aineenvaihduntaa)
  • kävelen ja käytän portaita aina kun mahdollista
Ihan oikeasti, se ei vaadi minulta tämän enempää. Kävin hankkimassa kolmen kuukauden liikuntajäsenyyteni Unisportista ja kuntoilu alkaa huomenna klo 16:15 selkä-niska jumpalla. Tiistaina on Zumbaa, torstaina Hathajoogaa ja sunnuntaina sitten Bodypump.
En malta odottaa, että saan kuntoni takaisin!

Miten te liikutte ja/tai pidätte huolta itsestänne?

2 kommenttia:

  1. Ite vaihdoin n. 6kk sitten kasvisruokaan ja syön käytännössä lähes pelkästään itsetehtyä ruokaa, teen leukoja ja vatsalihaksia, pyöräilen paikoista toisiin, pyrin ulkoilemaan paljon. Olo on hyvä eikä ainakaan kalliiksi tuu, lähinnä asenteesta kiinni nää kuntoasiat. :)

    VastaaPoista
  2. Totta! Se on lähes täysin asenteesta kiinni (välillä tosin myös rahasta, sillä olen ruokakaupassa käydessä huomannut, että ns. terveellinen ruoka maksaa paljon enemmän)!

    Miten saat kasvisruoasta kaikki tarvittavat proteiinit ja muut? Syötkö sitten tofua ja muuta sellaista? :)

    VastaaPoista

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!