lauantai 12. joulukuuta 2015

10 asiaa, joita kukaan ei kertonut minulle raskaudesta

Viikko 34

Täytyy todeta, että olen pienestä asti ollut vauvahullu, lukenut vauvakirjoja, katsonut elokuvia, jossa aiheena on lapsen saaminen ja haaveillut perheen perustamisesta. Siitä huolimatta oli paljon asioita, joista minulla ei ollut aavistustakaan ennen kuin olin oikeasti raskaana. Oi tätä kaikkea mitä minulle ei kukaan etukäteen kertonut...
  1. Aamupahoinvointi ei välttämättä sisällä oksentamista, eikä välttämättä rajoitu aamuun, vaan voi kestää vuorokauden ympäri ja monta viikkoa. Pahoinvointi voi myös tulla takaisin keskellä raskautta tai sen loppupuolella tai kestää läpi koko raskauden! Jee.
  2. Itsestäsi huolehtiminen on vaikeaa. Kävin eilen pedikyyrissä, koska en mitenkään enää yllä jalkoihini. En ole oikeastaan yltänyt moneen kuukauteen. Täysin mahdotonta sheivata tai lakata varpaankynsiä. Oikeasti, kauneushoitoloiden korvaamaton apu on tarpeen ellei halua näyttää luolanaiselta.
  3. Ihosi ei välttämättä hehku kauneuttaan, kuten väitetään. Voi olla, että saat aknen. Voi olla, että hormonit pelleilee sun naaman kustannuksella koko 9kk ajan.
  4. Hajuaistisi ei vain ole hieman parempi, vaan muutut joksikin supersankariksi, joka haistaa 100 metrin päähän, jos joku on tänä aamuna polttanut yhden tupakan. Yhden. Ja kyllä, se lisää pahoinvointia.
  5. Kaikki mitä rakastat syödä ei ole enää ok. Okei, liioittelen. Mutta oikeasti: ei alkoholia, ei ranskalaisia juustoja, ei punaista lihaa muuten kuin läpikypsänä, ei graavilohta, ei mätiä, ei maksapasteijaa tai paté'ta, ei savustettuja asioita kuten poroa, ei mereneläviä.. Yhtäkkiä joulupöydästä ei löydy enää mitään syömäkelpoista :D Tämän lisäksi voi olla, että ikuiset herkut, kuten suklaa, eivät enää mene alas ja oliivit suoraan purkista alkaa tuntua todella hyvältä ajatukselta. Weird, I know.
  6. Jumalattomat kivut. Sitä jotenkin olettaa, että raskaus on kivutonta ja se kärsimys alkaa sitten vasta synnytyksen käynnistyttyä. No joillakin, kuten minulla, voi tulla kovia kipuja selkään tai nivusiin, johtuen raskaushormoneista ja paikkojen löystymisestä sekä kohdun isosta koosta. A.K.A välillä en kävele, asennon vaihtaminen on kivuliasta ja en pysty edes ottamaan sukkiani itse pois jaloista. Kuukausi jäljellä.
  7. Hengittäminen on yliarvostettua. Näytän ja kuulostan keuhkoahtauman saaneelta valaalta. Ihan jees, siihen tottuu. Mut.. miltä tuntuikaan, kun pystyy vetää keuhkot täyteen happea? Olen unohtanut.
  8. Hyvästi naiselliset alusvaatteet. Millään muulla ei ole merkitystä kuin mukavuudella raskauden aikana. En olisi ikinä uskonut sanovani näin. Pitsi on out, kaarituelliset liivit on out. Oikeastaan kaikki mikä ei näytä mummoalusvaatteilta on out ja ihaninta maailmassa on tisseihin asti ylettyvät alushousut sekä imetysliivit, jotka näyttää trikootopeilta. En välitä, kunhan on mukava olla. 
  9. Mahalaukkusi on rusinan kokoinen. Rusinan. Kerralla saa syötyä älyttömän pieniä annoksia, mikä tarkoittaa sitä, että syö pitkin päivää, koska ei saa yhdellä aterialla alas kuin ehkä 4v lasten annoksen.
  10. Millään näistä ei oikeasti ole mitään väliä. Joo, on kipuja, ei saa syödä mitään, hengittäminen on vaikeaa ja on paha olo. So what? Raskauden aikaisten liikkeiden tunteminen ja vauvan kasvun seuraaminen sekä jokainen vuorovaikutustilanne, jonka syntymättömän lapsensa kanssa käy ei voi sanoin kuvailla. Mikään ei ole näin ihanaa ollessa samalla näin tukalaa. En vaihtaisi tätä mihinkään.
Tämmöinen pieni valitushuumoripläjäys tälle päivälle!
Ihanaa huomista kolmatta adventtia kaikille! <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!