keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Kevät on mielentila


Uskon vahvasti, että kevät on mielentila.
Keväällä synnyn uudelleen, alkukeväästä olen iloinen ja täynnä energiaa.

Tänään minä siivosin. Ja en nyt tarkoita mitään pientä imurointia ja pölyjen pyyhintää sieltä täältä. Minä todella siivosin.

Jostain syystä, kun ihminen on ensin ollut taukoamatta töissä ja sen jälkeen älyttömän kipee yli kolme viikkoa, niin sitä ei tule siivottua kovin usein. Oikeastaan termi "viikkosiivous" putoaa pois omasta sanavarastosta. Tänään minä kuitenkin imuroin, moppasin lattiat (!), siivosin keittiön, tyhjensin ja täytin astianpesukoneen, pesin koneellisen pyykkiä (ja eilen kaksi), pyyhin kaikki pölyt, viikkasin törkeästi pyykkiä ja vein ne paikoilleen, järjestin tavaroita, vein kaikki roskat, kannoin kamoja kellarikomeroon, pesin keittiötasot ja hinkkasin pieniä rotanpissaläikkiä pois ikkunalaudoilta ja sivupöydiltä. Moppasin myös rottahäkin takana olevan seinän.. voitte kaikki miettiä miksi ;)
On mahtava tunne, kun sai tehtyä kaiken sen mitä on ajatellut puolitoista kuukautta. Lisäksi työnsä tuloksen näkee koko ajan - missä ikinä kotona meneekin.

Luonteeltani olen aika siisti ihminen loppujen lopuksi.  Jos asunnossani on sekasortoa, siihen on yleensä kolme syytä:
  1. Mies on kotona ja ei ole laittanut mitään omalle paikalleen pariin päivään eli sotkee nopeammin kuin mitä ehdin siivota.
  2. Olen todella kipeä.
  3. Olen koko ajan töissä.
Lisäksi olen pakkomielteisen järjestelmällinen (kiitos iskän ihanat geenit) eli meiltä löytää asiat kansioissa erilaisten alaotsikoiden alta tai aakkosjärjestyksestä. Mikään ei ole ihanempaa kuin järjestyksessä olevat asiat.. ah <3 Saattaa kuulostaa hullulta, mutta se vain tuottaa suurta tyydytystä, kun tiedän tasan tarkkaan missä mikäkin asia on ja mihin mikäkin kuuluu.

Maanantai-leffana Ranskalaista häähumua
Palatakseni kevääseen - se on viimein alkanut. Suomessa ei vielä linnut pahemmin laula, mutta aurinko paistaa ja sitä varmempaa kevään merkkiä ei voi helmikuun lopussa olla. Siinä vaiheessa, kun sään 50 shades of grey väistyy niin elämä hymyilee. Seisoin tänään ulkona noin 10 minuuttia vain hengittämässä kevättä. Kevät tuoksuu hyvältä.
Äitini myös kertoi, että kotipaikkakunnalta on lumet sulanut, mikä on yleensä aika kiva kevään merkki. Tästä pääkaupunkiseudulta nyt ei voi sanoa mitään järkevää, koska täällä on satanut viimeiset 3 viikkoa kaikkea muuta kuin oikeaa lunta. Yäk.

Huomenna menen viimeistä kertaa töihin. Jep, jep; se päivä on koittanut. Enää ei pahemmin vituta tai sureta, olen ehtinyt prosessoimaan asian kokonaan läpi. Pitää vain ottaa selvää käytännön järjestelyistä, jotta saan palautettua kaikki tavarat omille paikoilleen. Tästä eteenpäin menen ilmeisesti IKEAan asiakkaana, en henkilökuntaan kuuluvana. Seuraavaa duunia etsin sitten kesäksi, sillä maalis-toukokuussa keskityn täysillä pääsykokeiisin iiiiiik!!!.

Muutakin tapahtui tänään, nimittäin ostin itselleni 6kk kausikortin Unisportiin. Kausi alkaa vasta ensi viikon maanantaina, mutta sain nyt hommattua sen puoli vuotta kerralla. Ideaali olisi, jos pääsisin nyt yliopistoon ensi syksynä ja voisin suoraan uusia jäsenyyteni vuodeksi hintaan 98 euroa, koska tämä kausi loppuu 1.9. Saa nähdä mitä tulevaisuus tuo tullessaan, mutta yksi asia on varmaa.. - kiinteämpi kroppa, here I come!

Oikein ihanaa henkistä kevään alkua kaikille teille, jotka ootte jo niissä tunnelmissa!
Tehdään tästä viikosta upea viikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!