perjantai 10. kesäkuuta 2016

Mitä mukaan vauvan kanssa liikkuessa?

Uutena äitinä oppii paljon ja nopeasti. Muun muassa sen, mitä kaikkea on oltava mukana vauvan kanssa liikkuessa. Alussa sitä unohti aina välillä yhtä sun toista kotiin, nykyään vaippalaukun pakkaaminen sujuu jo automaattisesti. Listaan tähän meidän "välttämättömyydet" ja vähän ekstraa.

VAIPAT JA KOSTEUSPYYHKEET

Ylläripylläri, ilman näitä on aika vaikeaa! Meillä on aina noin neljä vaippaa mukana sekä kosteuspyyhkeitä. Jossain vaiheessa otin mukaan myös pikkupyyhkeen, jolla sai peppupesun jälkeen kuivattua, mutta tällä hetkellä oon suosinut noita kosteuspyyhkeitä. Jotenkin koen sen itse helpommaksi.

VAIPANVAIHTOALUSTA

Oon tavallaan hieman vainoharhainen. Mulla on jokin pakkomielle laittaa vauvan ja julkisen vessan vaipanvaihtoalustan väliin oma vaipanvaihtoalusta. Näitä on vaikka minkälaisia, meillä on yksi, joka on tullut Emmaljungien vaipanvaihtolaukun mukana (kai, käytetty) sekä isompi, jonka olen ostanut Kampin Bebesistä. Kätevää myöskin sen takia, että esimerkiksi se Emmaljungan on helposti pyyhittävä, molemmat on helposti pestäviä, eikä tarvitse miettiä lainahoitopöydän puhtautta niinkään paljoa.

HARSO

Miten tärkeä asia! Harso on ehdoton kaikkiin katastrofitilanteisiin: puklut, kakat, pissat, näkösuoja.. Tässähän voi valita sitten itselleen parhaimman vaihtoehdon. Tällä hetkellä käytän ihan normaalikokoista harsoa, mutta on niitä kapaloliinojakin ollut menossa mukana!

IMETYSLIINA

Niin älyttömän kiva keksintö. Joku voisi tässä kohtaa miettiä, että miksi ei vain käytä normaalia harsoa ja mikä on edes imetysliina. Imetysliina on nimensä mukaisesti liina, joka on suunniteltu imetykseen niin, että siinä on toisessa pitkässä laidassa keskellä puolikas "vanne", joka mahdollistaa imettämisen suojassa katseilta niin, että edelleen näet vauvan. Katsekontakti on siis mahdollista pitää, päätä ei tarvitse työntää sinne alle ja se ei ole tiellä. Minä ja R ollaan tykätty tästä kauheasti. Minä sen takia, että näen mitä hän tekee, eikä se ole hankala ja R sen vuoksi, että sillä on kiva leikkiä ja äitiä on kiva katsoa silmiin, eikä tule liian yksinäinen olo siellä liinan alla. Lisäksi imetysliina on kätevä paikoissa, joissa on paljon ärsykkeitä, sillä vauvan näkökentän "peittyessä", on helpompi keskittyä itse asiaan eli syömiseen! Näitä myydään ainakin vaaleanpunaisina ja tummansinisinä. Omani löysin Bebesistä, mutta olen nähnyt näitä myös Baby Stylessa.

VAIHTOTUTIT

Aina, aina vähintään yksi vaihtotutti mukaan. Lukemattomat kerrat tuttihihnasta huolimatta on tutti pudonnut lattialle, laahannut ravintolan epähygieenisiä penkkejä tai joku on istunut sen päälle. VINKKI: jos ostat pari MAMin tuttia niin ne myydään sellaisessa todella kätevässä tuttirasiassa, jonka voi myös steriloida ja joka pysyy steriilinä jopa 48 tuntia! Kaikenmerkkiset tutit ovat mahtuneet rasiaan tähän mennessä, paitsi Ainun ensitutti.

VAIHTOVAATTEET

Tämä on opittu lukemattomat kerrat kantapään kautta. AINA mukaan vaihtobody, sukat ja pöksyt tai vaihtobody ja potkari. Vaipat falskaa säännöllisesti, vaikka olisivat kuinka hyviä! Ja pieni huomio vielä tähän: matkustaessa pidempään, esimerkiksi lentäen, varaa vähintään kaksi vaihtokertaa lapselle. Elämä on arvaamatonta.

LELUJA

Tähän voisi sanoa, että mikä välttämättömyys tämä on, mutta sen ymmärtää sitten, kun kulkee Sophie la giraffe, unirätit, kaikki, missä on rinkulat, jotka saa suuhun sekä sellainen monipuolinen dinosaurus.
kaupungilla 4kk vauvan kanssa, joka tylsistyy kauppoihin ja siihen, että äiti ja isä eivät koko ajan viihdytä. Leluja, leluja, leluja! Ja erilaisia sellaisia. Meillä on tapana raahata mukana vähintään kahta, jolloin saa vaihtelua, kun toiseen kyllästyy! Tämänhetkisiä suosikkeja ovat

OMAT KAMAT

Aivan. Entä vanhempi? Mulla on tapana raahaa mukana pussukkaa, jossa on kaikki rasvat, käsidesit yms., jolloin sitä voi aina heitellä laukusta toiseen ja kaikki pysyy mukana. Käsidesin lisäksi suosittelisin itsellekin vaihtopaitaa, jos on menossa pidemälle. Vesipullo on kans ehdoton - varsinkin imettävälle äidille!

Kun katsoo tätä tavaramäärää, saattaa ihmetellä, että mihin laukkuun tämmöiset nyt sitten mahtuu. Vaippalaukuthan on aika tilavia ja nielee yllättävän paljon kamaa, mutta mua on ainakin alkanut vähän rassaa se, ettei voi ikinä käyttää kivannäköisiä laukkuja enää.. ELI: joko voit ostaa kalliin uuden, hienon vaippalaukun tai käyttää tarpeeksi isoa tarkoitukseen soveltuvaa käsilaukkua/reppua. Mun suosikkina tällä hetkellä on Fjällrävenin Kånken! Sinne MAHTUU tavaraa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!