torstai 19. maaliskuuta 2015

La France - Mon Amour

Ihana pieni Ranskan matkani on ohi. Olen ollut kotona jo tiistaista lähtien, mutten ole jaksanut päivitellä reissuta tänne mitään, sillä terveyden vastoinkäymisiä on ollut taas..

On se ironista, että heti, kun luulee olevansa terve niin seuraava sairaus iskee. Ilmeisesti tällä kertaa minulla on ihan normaali flunssa, mutta se kestää pitkään.. Oikeastaan olen toipilaana vieläkin - lähes kahden viikon jälkeen. Lääkärin mukaan mitään jälkitautia ei kuitenkaan ole, joten tässä odottelen oloni parantumista.

Mutta! Ennen kuin valitan enempää niin kerronpa kuvin ihanasta reissustani!
Lähtö oli perjantaina ja koska kone lähti aamulla niin käytettiin koko päivä siellä hyväksi. Siitä oli selvästi ihan liian pitkä aika, kun olin käynyt viimeksi, sillä sain jopa tietynlaisen kulttuurishokin..!!  Tässä vasemmalla on kuva pariisilaisesta hedelmäkaupasta. Pakko kehua jälleen kerran ranskalaisia hedelmiä! Ei ole mitäääään verrattuna niihin, jotka meille tänne Suomeen tuodaan. Ostettiin yhteensä viisi muovipussillista hedelmiä ja jouduttiin hakea ne autolla, jotta saatiin ne kotiin asti :D Eikä todellakaan saatu syödyksi niitä kaikkia ennen kuin piti jo lähteä takaisin Suomeen.

Olin ostanut ennen lentoa puiset sukkapuikot, jotta sain neuloa koneessa. Teinkin toisen sukista jo valmiiksi, mutta laittelen kunnolla kuvia tänne, kun sille on syntynyt pari ;) Muuten niin käytin nämä päivät hengaillen rakkaan veljeni kanssa, jota näen nykyään ihan liian harvoin. Oli todella ihanaa viettää niin paljon aikaa yhdessä pitkästä aikaa ja sunnuntaina mentiinkin ihan kaksisteen kävelylle Les Champs-Elysées'lle. Siellä kierreltiin erinäisissä kaupoissa, kuten Disney Shopissa, Fnac'issä (elektroniikkakauppa lähinnä - mahtava, mutta kallis paikka) ja parissa autokaupassa ihan vain ihailemassa.

Mercedes-Benz
 
Riemukaari
Koko reissun ajan paistoi ihana aurinko ja sunnuntaina oli peräti 20 astetta lämmintä! Kyllä siellä silti joutui kulkemaan hupparin tai neuleen kanssa, mutta aurinko teki niiiin hyvää pitkän suomalaisen talven jälkeen <3
Uudet kävelylenkkarini, josta lisää toisessa päivityksessä ;)


Lauantaina tosiaan kävimme shoppailemassa, mutta kerron siitä lisää toisessa postauksessa, jossa esittelen myös etukäteissynttärilahjani.

Kaiken tämän ihanuuden keskellä tapahtui kuitenkin pieni vahinko, sillä kompastuin lentokentällä
sellaiseen palkkiin matkalla lentokenttäbussiin.. Noh, nilkka taittui ja melkein kaksi viikkoa myöhemmin onnun vieläkin ja jalka on vähän paketoituna. Saa nähdä kauanko tässä tuo paraneminen kestää, sillä se venähti aika pahasti ja kipeytyy joka kerta, kun kävelen. Positiivisuudella eteenpäin, eikö niin?

Kaiken kaikkiaan koko matka sujui todella hyvin. Isäni palkintojenjakotilaisuus, jonka vuoksi alunperinkin menin sinne, oli oiken kiva ja oli mahtavaa nähdä muun muassa isovanhempani todella pitkästä aikaa. Aion ehdottomasti yrittää tulevaisuudessa päästä käymään Ranskassa vähintään sen kerran vuodessa, mutta mieluiten kaksi. Kerran 1,5-2 vuodessa on aivan liian vähän! Rakastan suunnattomasti synnyinmaatani.

Je suis française et je vais toujours l'être.
suom. Olen ranskalainen ja tulen aina olemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!