sunnuntai 21. syyskuuta 2014

Keeping busy

Kun mä aloitin avoimen yliopiston niin mä en ihan sisäistänyt mitä tarkoittaa 25 opintopistettä. Tiesin toki, että pitää tehdä töitä. Ja tiesin, että tämä vaatii perslihaksia (jotka omaan kyllä tiettyyn pisteeseen asti). Minut on kuitenkin yllättänyt tämä työnmäärä ja ennen kaikkea aikataulu.

Olen juuri käynyt lukion eli opiskelu ja tiukka opiskelutahti on minulla hyvin tuoreessa muistissa. Ylppäreistä selvittiin ja koeviikot handlattiin. Tästä huolimatta tuntuu siltä, että avoin yliopisto vetää kiireen vielä pidemmälle..

Saimme eilen tietää, että 1.10 mennessä meidän kaikkien on pitänyt ottaa yhteyttä johonkin kouluun ja käytävä siellä havainnoimassa kolme oppituntia. Eihän tässä olisi sinänsä muuten mitään, mutta käytännössä on siis mentävä kouluun ensi viikon aikana ja sen lisäksi meillä on yksi ryhmätyötunti maanantaina ja kaksi luentoa tiistaina ja torstaina. Ja tentti on 29. päivä, joten lukutahti sen kun kiristyy.

Tällä hetkellä olen vielä nolosti ensimmäisessä tenttikirjassani, jonka ajattelin lukea loppuun viiiiiiimeistään maanantaina. Ei ole onneksi paljoa jäljellä. Seuraavasta tenttikirjasta tuli muistiinpanoja jo luennolla eli osaan rungon jo tavallaan etukäteen. Pitää kuitenkin panostaa siihen, koska on kuulemma se hankalempi kirja näistä kahdesta.

Seuraavan jakson (eli se, mikä mulla on tällä hetkellä menossa) kirjat on mulla varattuna
kotipaikkakunnan kirjastosta, mutta jonossa on 3-4 ihmistä.. Toivon kuitenkin saavani ne ensi kuun aikana, jotta ehdin lukea ne läpikotaisin molemmat. Kirjojen hankinta on oikeastaan yksi stressaavimmista asioista. Sitä ei sentään lukioaikana tarvinnut murehtia. En kuitenkaan aio ostella itselleni näitä kirjoja, sillä sen verran kalliita ovat, enkä todennäköisesti lue niitä enää ikinä ensimmäisen lukukerran jälkeen.

Monta rautaa on siis tulessa. Varsinkin, kun työtulevaisuus on vielä kovinkin epäselvä. Eiköhän ensi viikon aikana järjesty aika monta asiaa tavalla tai toisella.

Tämmöinen pieni avaus avoimen yliopiston maailmasta. Tällä hetkellä menossa jakso nimeltään Didaktiikka, joka on 7 opintopisteen arvoinen. Kaiken tuon edellä mainitun lisäksi meidän täytyy vielä pitää ryhmätyötunneilla alustukset jostain aiheesta koko muulle ryhmälle ja raportoida meidän koulumaailman havainnot. Pitää siis ennen 1.10 myös kirjoittaa havaintoraportti.

Paljon tsemppiä teille muille kanssastressailijoille! Tämä syksy voitetaan.
Kuulemiin! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ajatuksiasi voit näppäillä tähän!